Juniorer

Hej alla juniorer på Stenungsund GK!

Snart är det dags för en ny golfsäsong! Vi hoppas att ni är taggade på att komma igång med träningen igen!

Vi kommer att starta golfsäsongen med en kickoff fredagen 21 april klockan 17.30-19.00
Denna dag är öppen för alla som tidigare gått på golfträningar oavsett ålder.

För de som är helt nya och som inte spelat golf tidigare så kommer vi att ha en ”prova på dag” för alla juniorer mellan 6–21 år onsdagen 19 april mellan 17.00-18.00.

Nedan kommer lite information till er beroende på ålder och om ni har grönt kort eller ej.

Juniorer med grönt kort:
Tränar med tränare på måndagar eller onsdagar och spel på banan på torsdagar.
Träningarna börjar vecka 17 och fortsätter t.o.m vecka 23.

Måndagar 17–18: Tjejgruppen (10–15 år)
Måndagar 18–19: Gymnasiet och uppåt
Måndagar 19–20: Högstadiet

Onsdagar 19–20: Låg/mellanstadiet

Spel på torsdagar från klockan 17.00 för alla 4 grupperna.

Träningsavgiften ingår i medlemskap vid Stenungsund GK.

Juniorer som går på mellanstadiet eller högre och som ej har erhålligt grönt kort:
Träningarna börjar vecka 17 och t.o.m vecka 23. Vi tränar på onsdagar mellan 17–19 och målet är att klara av ”kryssen” och få grönt kort.

Onsdag 17–18: Mellanstadiet/högstadiet
Onsdag 18–19: Mellanstadiet/högstadiet

De yngsta juniorerna som ej erhålligt grönt kort:
För de yngsta golfspelarna (6–9 år) gäller torsdagen som träningsdag och vi kommer att ha 2 grupper på 1 timme vardera. Träningarna startar vecka 18 (4/5) och vi tränar 6 torsdagar i rad t.o.m vecka 23.

Torsdag 17–18: 6–7 år
Torsdag 18–19: 8–9 år

Vi kommer att köra golfkul och detta är inriktat mer på lek och förberedelser inför grönt kort.
I dessa grupper önskar vi att föräldrarna är närvarande i närheten av träningen för att stötta våra tränare i de fall en extra hand behövs. För de juniorer som inte är medlemmar tas en träningsavgift ut på 250 kr per termin.

Anmälan
För att säkerställa att du eller ditt barn får plats i grupp, anmäl dig eller ditt barn snarast till HÄR. Senast 9/4-17. Alla barn skall anmälas oavsett om ni tränat tidigare år.

Har du frågor kan du maila till Claes.Hilmersson @gmail.com eller pro @stenungsundgk.se

Hjälptränare
För att få bättre kvalitet på träningarna för juniorerna behöver vi hjälp från x antal föräldrar som kan tänka sig att vara hjälptränare vid några tillfällen. Pro står för övningar och förberedelser och schema läggs ut långt i förväg. På detta sätt hoppas vi att detta skall belasta hjälptränare så lite som möjligt. Svara på om du kan vara med och stötta som detta i anmälningsformulär för träning. Önskemålet är att 2–3 föräldrar per grupp kan hjälpa till. Det är totalt 7 tillfällen per termin och vi behöver 1 förälder per träning/grupp. Pro/tränare kommer alltid att närvara och ansvara för träningen men den extra föräldern är viktig just för säkerheten.

Väl mött!
Juniorkommitté och Pro.